Fa-ti prieteni reali, nu doar virtuali

Desi calculatorul este necesar in multe activitati desfasurate acasa, la serviciu sau la scoala, ca orice alt lucru, folosirea lui excesiva poate avea efecte negative. Astfel, dependenta de computer este semnalata de tot mai multi specialisti, profesori, parinti si elevi .

Cat timp petreci in fata calculatorului? Preferi sa te joci pe internet decat sa te intalnesti cu prietenii tai, sa petreci timp cu familia sau sa te joci afara? Sari peste mese pentru a avea mai mult timp pentru jocurile online? Dar cu scoala cum stai? Ti se intampla sa nu te poti concentra la teme si sa nu intelegi lectiile mai des decat inainte? Notele tale au scazut? Si odihna? Preferi sa te joci pana tarziu la calculator, adormi greu si apoi ai somn agitat si cosmaruri?

Toate acestea pot fi semne ale dependentei de calculator, o situatie tot mai des intalnita si pentru care e bine sa fim pregatiti. Efectele petrecerii unui timp tot mai indelungat jucandu-te pe internet pot fi anxietate, depresie, izolare, comportament agresiv fata de cei apropiati, colegi, profesori, probeleme de adaptare si socializare, scaderea capacitatii de concentrare, tulburari alimentare si ale somnului. De asemenea, pot urma si probleme medicale cum sunt durerile de cap si de ochi, ameteala, dureri de stomac.

Foarte importanta in acest caz este preventia. Atunci cand cumperi calculatorul impune-ti niste reguli de respectat in folosirea lui. Gandeste-te ca sunt si alte modalitati placute de petrecere a timpului liber, de relaxare, mergand cu familia in excursii, chiar si numai pentru o zi, intalniri cu prietenii, sa iesi la joaca afara, intr-un parc din apropiere, cu bicicleta sau rolele etc.

Daca simti ca situatia ti-a scapat de sub control, apeleaza la specialisti; ei vor sti cum sa te indrume.

Programul ofera beneficii multiple

Petrecera timpului liber in tabere si vacante, cu prietenii reali si nu virtuali.

In cadrul taberelor se vor desfasura subproiecte cu temele:

  1. Informare reala asupra riscurilor consumului de droguri.
  2. Jocuri interactive reale, socializare.
  3. Informare asupra drepturilor si obligatiilor tanarului ca cetatean european.
  4. Evenimente artistice – teatru, spectacole de diferite genuri.
  5. Posibilitatea dialogarii cu personalitati ale lumii culturale, stiintifice, artistice, sportive si academice.

Comentariile sunt închise.