Gigel Lazăr, președintele Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO) spune că în cluburile din Mamaia a existat în acest weekend o ofertă foarte bogată de droguri. Lazăr spune că, în opinia sa,  momentul dezincriminării consumului de substanțe interzise se apropie. 

„Nu acuzam pe nimeni…. constatam doar unele realitati !

Din informatiile noastre in cluburile din Mamaia, a fost o oferta diversificata de ecstasy ( MDMA) pentru petrecerile de noapte dar si pentru after, logic pe langa marijuana…!!!
( le voi prezenta fizic si le voi preda autoritatilor cand imi vor sosi, si probabil ma voi fi acuzat de detinere de droguri , asta ar fi culmea ironiei macabre ),” spune Gigel Lazăr pe contul său de socializare.

Președintele CIADO spune că lipsa acțiunilor concrete îl face să creadă că momentul legalizării consumului de substanțe interzise se apropie și în România.

„Avand in vedere, ca stim ca in majoritatea cluburilor exista oferte de ecstasy sub diferite forme opinez ca se apropie momentul dezincriminarii consumului si in Romania . Nu vedem eforturi nici in zona prevenirii consumului si alternativelor pentru grupurile vulnerabile, dar nici actiuni concrete de reducere a cererii si ofertei ceea ce contureaza parerea mea . Nu pot aprecia daca se impune o dezbatere sau o decizie directa a autoritatilor romane in acest sens . Cert este ca imi exprim dezamagirea fata de tot ceea ce inseamna antidrog. Avand in vedere ca autoritatile declara ca cel mai consumat drog din Romania, este marijuana , o dezincriminare a consumului ar trebui sa duca si la reducerea efectivelor lucratorilor antidrog , reducerea activitatilor ong-urilor din prevenire dar si incasari la bugetul statului pana la urma ….Cate posibilitati se nasc pe fondul unor ineficiente grave …!!!” a scris Gigel Lazăr pe contul său de socializare.”

 

Text preluat de pe www.dcnews.ro

 

Comentariile sunt închise.