Lazăr Gigel, președintele executiv al CIADO România, cel mai titrat ONG din România, a ridicat o problemă gravă în atenția autorităților.

„Care este cifra afacerii cu droguri in Romania?

Oficial (conform INS) afacerea cu drogurile in Romania, reprezinta 166 milioane euro. CIADO apreciaza afacerea ca fiind de peste 300 milioane euro intrucat nu au fost cuprinse drogurile de tip etnobotanice ce se comanda pe internet in aprecierile INS.

Autoritatile romane, ne tot spun ca nu avem o problema cu drogurile. Ironic vorbind… asa este, problema Romaniei nu este cu drogurile, ci cu antidrogul. In 2010 cifra era apreciata de INS, la 110 milioane euro, deci o crestere oficiala de 56 milioane euro in 4 ani. Oare nu este o problema?

CIADO are 2 intrebari simpla pentru autoritati;

1. Cine manipuleaza anual 300 milioane euro?

2. De ce de 8 ani Programul de interes national antidrog nu este finantat? Se doreste protejarea afacerii si cresterea numarului de consumatori pana la un procent X?

Stim cu totii ca interlopii desfasoara activitati banoase in Romania, dar cat de banoase? Paradoxal, cel mai precis raspuns ar putea sa nu vina de la politie, ci de la Institutul National de Statistica, care a introdus in calculul PIB si activitatile ilegale, la cererea Uniunii Europene. Care ar fi fost cifra afacerii daca nu existau programele noastre nationale? Programe facute fara a folosi bani publici. Agentia Nationala Antidrog, in programele de prevenire, este inexistenta din pacate”, a semnalat Lazăr Gigel.”

 

 

Text preluat de pe www.dcnews.ro

 

Comentariile sunt închise.