Prevenirea consumului de droguri o  preocupare permanentă a CIADO România. Aproximativ 12.000 de elevi vor participa la Campania de educaţie civică – “Tinerii și propriile lor valori”.

În program vor fi  22 de conferinţe organizate de Primăria Sectorului 2 şi Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București,  în unităţile de învăţământ ale sectorului, cu scopul de a convinge tinerii de pericolul tot mai mare al consumului de droguri, fenomen care, potrivit statisticilor, creşte îngrijorător.

Sub sloganul „Drogurile nu sunt soluţia problemelor şi nici plăcerea pe care unii o cred”, organizatorii întâlnirii au discuţii interactive cu liceenii interesaţi să afle modul cum pot să prevină sau să ajute o persoană care se luptă cu flagelul morţii albe.

În Conferință se vorbește despre faptul că, la adolescenţi, semnele timpurii ale consumului de droguri ar trebui să fie detectate de părinţi printr-o urmărire atentă a obiceiurilor zilnice, a anturajului copiilor lor, pentru a evita sau depista abuzul, dacă acesta există. Asemenea persoane au nevoie cu atât mai mult de sprijinul nostru moral şi emoţional, au nevoie ca cei dragi să le fie aproape şi să îi ajute atunci când au probleme.

Conform unui studiu efectuat în Marea Britanie, 80% dintre adolescenţi încep consumul de droguri înainte de absolvirea liceului. Acesta este un semn de avertizare conform căruia generaţia viitoare cade pradă cu uşurinţă, ameninţând astfel mediul social. Nu există nicio linie de demarcaţie clară care să indice când consumul de droguri devine un abuz, controlând viaţa şi deciziile. Prin urmare, această ameninţare trebuie verificată din timp, înainte de a-şi înghiţi victima în adâncurile întunecate ale disperării şi ale mizeriei.

Este necesar să aflăm mai multe despre diferitele cauze ale consumului de droguri devenit abuz şi paşii care ar putea fi făcuţi pentru a opri acest „răsfăţ” al societăţii.

În perioada următoare, echipele de specialişti ai Primăriei Sectorului 2 şi ai Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) vor fi prezenţi în rândul tinerilor din unităţile de învăţământ ale sectorului 2 pentru a desfăşura această campanie de informare şi prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor.

Comentariile sunt închise.